Alle voordelen van wasbare luiers op een rij

Steeds meer ouders verkiezen wasbare luiers boven de wegwerpvariant. En als je weet welke voordelen wasbare luiers allemaal met zich meebrengen is dat geen grote verrassing. Dat wasbare luiers de duurzame keuze zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat ze niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor jouw eigen kind? Daarnaast kun je flink wat geld besparen door voor wasbaar te kiezen. We zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje.

Duurzaam, goedkoper én beter voor je kind

Veel ouders kiezen voor uitwasbare luiers, omdat dit de duurzame keuze is. Als je voor jouw baby wegwerpluiers koopt, gooi je maar liefst 22 kg aan extra afval weg per maand. Op jaarbasis is dat zo’n 260 kg per baby. Wasbare luiers moeten dan wel gewassen worden, maar dit is nog altijd een stuk minder vervuilend dan de enorme berg afval die bij wegwerpluiers elke maand opgehaald en verwerkt moet worden. Daarnaast is wasbaar het goedkopere alternatief. Het is in het begin even een wat grotere investering, maar over een periode van 2 jaar zul je tussen de €500,- en €1000,- besparen. Tel uit je winst! En dan zitten er in wegwerpluiers ook nog eens allemaal chemicaliën, die niet goed zijn voor de tere babyhuid. Luieruitslag zal bij wasbare luiers dan ook een stuk minder snel gebeuren. Daarnaast leert je kindje ook nog eens sneller om zindelijk te worden. Het voelt de nattigheid in de luier eerder, waardoor het sneller geneigd is om naar de wc te gaan.

Allerlei leuke printjes

Wasbare luiers komen tegenwoordig in allerlei leuke, vrolijke printjes. Daardoor wordt zelfs het uitzoeken van de luier een feest. De luiers zijn vaak in maat verstelbaar, waardoor je kind ze lang kan blijven dragen. Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een systeem is wat goed bij jou en je kind past. Zo genieten jullie straks samen van alle voordelen die bij wasbare luiers horen. Welke luier wordt jullie favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *