Daglicht op moeilijk bereikbare plaatsen?

Lichtkoepel

Ook bij een schuin of hellend dak wil je natuurlijk voldoende daglicht naar binnen krijgen, een dakraam is hierbij niet altijd van toepassing. Ook een lichtkoepel kan niet geplaatst worden op een schuin dak, een licht tube is perfect als je toch daglicht naar binnen wilt laten komen en het dak schuin is. Via een buis die speciaal is ontworpen komt het daglicht naar binnen toe, ideaal voor een ruimte die geen ramen heeft en toch daglicht moet hebben. Isolatie is ook een van de zeer sterke punten van deze tube, van omgevingsgeluid heb je dus praktisch geen last.

Verschillende modellen

Hoe werkt een tube eigenlijk?

De werking van een lichtkoepel is vrij eenvoudig, het daglicht komt direct naar binnen in de ruimte die je wenst. Bij een licht tube werkt dit anders, in de ruimte die verlicht moet worden wordt de tube op het dak gemonteerd. Via een speciale buis die het daglicht transporteert wordt het door reflectie verspreid en komt naar binnen via een armatuur op je wand of plafond. De buis mag maximaal 3 meter lang zijn, is deze langer dan kun je daglicht verliezen en valt het effect weg van de tube.

Sterk materiaal

Komt er voldoende licht binnen via een dakraam

Iedereen die een lichtkoepel heeft merkt dat er in de meeste gevallen genoeg daglicht binnenkomt om de ruimte te voorzien van daglicht. Je kunt ook eenvoudig meerdere koepels plaatsen. Een licht tube heb je in verschillende formaten, een ruimte van vijftien vierkante meter kun je uitstekend verlichten met de kleinste tube. Desgewenst naar de grootte van de ruimte kun je de licht tube naar wens aanpassen om de goede hoeveelheid daglicht binnen te krijgen. Je vindt deze modellen allemaal terug op bouw-handel.nl.