De loonadministratie zelf doen of uitbesteden?

Kijk jij ook altijd zo op tegen de salarisadministratie? Je bent niet de enige. De salarisadministratie kan soms een lastige en tijdrovende klus zijn. Gelukkig zijn er genoeg administratiekantoren die je hierbij kunnen helpen. Maar wanneer schakel je iemand in en wanneer is het interessanter om de administratie zelf te doen? 

Wanneer is het verstandig om uit te besteden?
Als ondernemer ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Het vereist veel kennis en tijd om dit zelf te doen. Voornamelijk wanneer je veel werknemers in dienst hebt. Ben je net begonnen met je bedrijf en heb je minder dan 10 werknemers in dienst? Dan is het vaak aantrekkelijker om de administratie zelf te doen, wanneer je voldoende kennis hebt. Bij bedrijven van 10 tot 50 medewerkers is het vaak interessanter om deze klus uit te besteden. Grote bedrijven, van 50 of meer medewerkers, nemen vaak zelf iemand in dienst om de administratie te regelen. 

Alles uitbesteden of de taken verdelen?
Wil je de loonadministratie uitbesteden? Dan zijn er verschillende partijen waar je terecht kan, zoals Loonadministratie Groningen. Denk bij het uitbesteden goed na over wat je eventueel zelf nog zou willen doen en wat je door de externe partij wilt laten doen. Je zou met het administratiekantoor een afspraak kunnen maken over de verdeling van de taken. 

De kosten van het uitbesteden van de loonadministratie
De kosten voor het uitbesteden van de loonadministratie zijn afhankelijk van het aantal medewerkers dat je hebt. Vaak betaal je een vast bedrag per medewerker. Sommige kantoren hanteren een staffel waardoor de kosten per medewerker omlaag gaan naarmate je meer medewerkers aanneemt.

Bijkomende risico’s
Denk ten slotte ook na over het risico dat je neemt wanneer je alles zelf doet. Worden er fouten gemaakt? Dan kan je een boete ontvangen. Werk je samen met een administratiekantoor en maken zij een fout? Dan krijgen zij de boete. Wil je meer informatie over het bijhouden van de administratie? Kijk dan op salarisadministratie Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *