Hier moet je op letten bij het kopen van een stapelaar

Als jij meerdere pallets tegelijk moet transporteren, kan jij dit doen met behulp van een stapelaar. Een stapelaar is een pallettruck die pallets kan vervoeren. Je kan de pallets in de hoogte op elkaar stapelen om zoveel mogelijk goederen tegelijk te kunnen transporteren. Bij het kopen van een stapelaar moet je op een aantal zaken letten. 

 

Welke soort stapelaar moet jij gebruiken?

Ten eerste moet je beslissen welke stapelaar jij wilt gaan aanschaffen. Een aantal factoren kunnen deze keuze makkelijker maken. Ten eerste moet je gaan nadenken over hoe vaak jij de stapelaar wilt gaan gebruiken. Als je de stapelaar niet heel vaak gaat gebruiken, kan je het beste kiezen voor een handbediende of een semi-elektrische stapelaar. Wanneer jij jouw stapelaar dagen achter elkaar de hele dag door wilt gebruiken, is het het beste om een elektrische stapelaar te kopen. Een elektrische stapelaar is vooral bedoeld voor lange diensten. Stapelaars zijn over het algemeen niet erg goedkoop en een elektrische stapelaar al helemaal niet. Je kunt er dus voor kiezen om een stapelaar gebruikt aan te schaffen. Kwalitatief zijn ze nog heel goed, maar omdat ze al gebruikt zijn, is het een stuk goedkoper. 

 

Andere factoren 

Er zijn een aantal andere factoren die jou helpen met het kiezen van een goede stapelaar. De eerste van deze factoren is hoe hoog de lading is die jij wilt transporteren. Elke stapelaar is bedoeld voor een andere hoogte. Dus als jij van plan bent om pallets op te stapelen op een hoogte van 5 meter, moet jij geen stapelaar aanschaffen die slechts 3 meter hoog kan. Daarnaast moet je gaan bekijken hoe zwaar de lading is die jij wilt vervoeren. Als je bijvoorbeeld zware lading zoals stenen gaat vervoeren, moet je hier rekening mee houden bij het maken van je keuze.

Je moet dus alvast goed gaan nadenken hoe zwaar de lading zal zijn. Voor elke lading is er een stapelaar te vinden die het gewicht van de lading toelaat. Daarnaast moet je gaan nadenken over wat het formaat is van de pallets of de lading. De meest voorkomende pallets hebben een standaard formaat, dus hierop zijn veel stapelaars afgestemd. Er zijn ook pallets die een ander formaat hebben, maar ook voor deze pallets heb je stapelaars. Het is dus wel van belang dat je weet wat het formaat van de pallets is, want niet elke stapelaar kan elk formaat transporteren. Ook moet je gaan kijken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Niet elke werkplek heeft hetzelfde materiaal vloer, maar dat maakt niet uit. Er is immers altijd wel een stapelaar die op jouw vloer kan rijden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *