Meer klanten door online adverteren

Internet marketing is een term die veel mensen nog wel eens verwart. Velen weten immers niet wat er nou precies mee bedoelt wordt. Dat komt voornamelijk doordat internet marketing een moderne term is die hoort bij de moderne tijd. Vooral oude mensen hebben dan ook moeite om dit begrip thuis te brengen. Voor een goed begrip van internet marketing is het belangrijk om dit concept op te splitsen in twee delen, namelijk internet en marketing. Internet is natuurlijk iets wat eigenlijk voor zichzelf spreekt tegenwoordig, en het in woorden uitleggen is lastig. Meestal hoef je het dus ook niet uit te leggen, want iedereen kent het al doordat iedereen het ook zelf iedere dag gebruikt.

Internet

Internetmarketing wordt ook wel online marketing genoemd en betekent dus dat er gebruik wordt gemaakt van het internet, het world wide web. Het gaat dus om elektronische reclame op websites die je normaal gesproken bezoekt op je laptop, mobiele telefoon of tablet. Hierbij moet je dus denken aan vormen van reclame die je voorbij ziet komen voordat je een filmpje start op youtube, of een advertentie in de zijbalk van je favoriete nieuwssite. Of dit ook wenselijk is, is echter een heel andere vraag natuurlijk, maar het is nou eenmaal een feit.

Modern systeem

Internet marketing werkt bovendien vaak anders dan reguliere marketing. Internet marketing is namelijk perfect toegespitst en afgestemd op het idee en het systeem van de moderne media en internet. Zo zijn er bepaalde zoektermen die gebruikt worden omdat men deze strategisch kan inzetten. Zo kan je bijvoorbeeld willekeurige woorden in een tekst zetten in een bepaalde volgorde en dit ergens op het web opslaan, zodat er een zekere vorm van publiciteit is: die woorden staan in die bepaald combinatie ergens en dit is iets wat je kan terugvinden als je op die precieze woorden zoekt. Zo krijgt je zoekterm dus meer resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *