Online marketing: wat is er allemaal?

Online marketing is een brede term. Het zijn alle manieren om marketing toe te passen in de digitale wereld. Daar waar we vroeger alleen bezig waren met offline marketing zien we nu een overgang naar alleen nog online marketing. Een hoop bedrijven hebben nooit gebruikgemaakt van offline marketing (het bedrijf is opgestart in de tijd dat internet al een tijdje bestond bijvoorbeeld). Als we kijken naar online marketing is er een hoop mogelijk. Laten we eens kijken naar wat er mogelijk is!

Allereerst het budget

Voordat je ook maar tegen iets ja zegt, is het belangrijk dat je weet wat je budget is. Hoeveel kun je kwijt zijn aan online marketing? Als dit veel is, dan kun je verschillende online kanalen inzetten en gebruiken om je doelgroep te bereiken. Als dit weinig is, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar je doelgroep.

De organische versie van Google

De organische versie van Google is alles wat niet met adverteren te maken heeft. De organische zoekresultaten in Google zijn alle zoekresultaten onder de advertenties in Google. Door hier een top 5 positie te bereiken kun je veel verkeer naar je website toe trekken. Hoe je dit doet? Met SEO! SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie.

De betaalde versie van Google

Wanneer je met Google Ads aan de slag gaat houd je je bezig met de advertenties die onder andere zichtbaar zijn in de Google zoekresultaten. Zo bestaan er bij Google Ads twee belangrijke metingen die gebruikt worden. Dit is het Roi ads berekenen en de Return on Advertising Spend (ROAS). ROAS is een cijfer waarmee je aantoont wat de opbrengst en kosten zijn van je advertentie. Bij ROI wordt er gekeken naar de inkoopprijs en de bijkomende kosten van een campagne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *