Praktijkdiploma boekhouden

Met een praktijkdiploma boekhouden ben je in staat om de boekhouding van een middelgrote organisatie zelfstandig te voeren. Het diploma is ook voldoende om op de afdeling boekhouding te werken van een grote organisatie. Het is een opleiding die bestaat uit drie onderdelen: het maken van een kostencalculatie, het regelen van een financiering en het voeren van de bedrijfsadministratie. De opleiding praktijkdiploma boekhouden wordt in klassikaal verband gegeven. Hij bestaat uit 28 lessen van een dagdeel. Daarnaast moet er huiswerk worden gemaakt. Hoewel er formeel gezien geen vooropleiding vereist is, moet je wel een zekere basiskennis hebben van boekhouden en kostencalculaties.

Inhoud van de opleiding praktijkdiploma boekhouden

Met het praktijkdiploma boekhouden op zak ben je in staat om de kostprijs van producten te bepalen, uit te rekenen wat de verkoopprijs moet zijn en te berekenen hoe hoog de winst is. Daarbij leer je rekening houden met eventuele afschrijvingen en rente. Je maakt in het juridische deel over financieringen kennis met verschillende rechtsvormen en begrippen als liquiditeit, rentabiliteit en solvabiliteit. Tenslotte leer je hoe een bedrijfsadministratie is opgebouwd en uit welke onderdelen die bestaat. Je leert ook werken met dagboeken en verschillende soorten administraties, en hoe je in- en verkoopcijfers moet interpreteren.

Officieel erkend diploma

Het praktijkdiploma boekhouden is een populaire opleiding bij Fabius Opleidingen, omdat je daar een officieel erkend diploma voor krijgt. Het examen wordt om die reden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Je kunt deze opleiding in heel Nederland volgen bij één van de 50 opleidingscentra van Fabius Opleidingen. Het is goed mogelijk om deze opleiding naast een baan te doen, want je kunt de lessen in de ochtend en de avond volgen. De docenten bij Fabius Opleidingen doen er alles aan om je goed te begeleiden en voor te bereiden op de examens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *