Waar moet je op letten bij een bezichtiging?

Je bent van plan om te verhuizen en je hebt een leuk huisje gevonden. Je hebt gelijk een bezichtiging ingepland en binnenkort mag je het huis in het echt bewonderen. Hoewel dit erg leuk en spannend is, zijn er ook een aantal dingen waar je op moet letten. Het is goed om niet door een roze bril te kijken, maar het huis eens kritisch onder de loep te nemen. Maar waar moet je nu precies op letten bij een bezichtiging? Wij vertellen het je graag!

Algemene staat

In de eerste instantie kijk je natuurlijk naar de algemene staat van een woning. Dit houdt in dat je bekijkt of het huis er net zo uit ziet als op de foto’s en of alles in goede conditie verkeerd. Misschien heb je het huis gevonden op een woningenwebsite, zoals huurstunt.nl. Hier staan vaak foto’s bij die je een eerste indruk geven van het huis. Deze foto’s worden natuurlijk op een zo geïdealiseerd mogelijke manier geschoten, waardoor het huis aantrekkelijk overkomt. Hoewel deze foto’s niet misleidend hoeven te zijn, kan het wel zo zijn dat sommige onderdelen in het echt anders overkomen. Controleer daarom of bijvoorbeeld de vloer nog goed ligt en of de kozijnen niet kapot zijn.

Omgeving

Naast dat het huis er top uit moet zien, is de ligging en omgeving van het huis ook erg belangrijk. Ligt het huis bijvoorbeeld vlakbij een winkelcentrum? En is het huis goed te bereiken met openbaar vervoer? Dit zijn allemaal dingen die goed zijn om te weten. Zo wil je vast dichtbij je boodschappen kunnen halen en moet er ook mogelijkheden zijn voor eventueel bezoek om langs te komen met openbaar vervoer of om te parkeren. Hiernaast kun je ook kijken waar in de buurt gezellige restaurantjes zitten, sportgelegenheden en scholen.