Waar moet je op letten bij het kopen van een auto?

groot rijbewijs

Een auto kopen doe je niet zomaar. Dit is toch best een grote aankoop waar je van te voren goed over na moet denken. Dit geldt voor zowel een nieuwe auto, maar al helemaal voor het kopen van een tweedehands auto. Je wilt er natuurlijk niet later pas achter komen dat je een miskoop hebt begaan. Om dit te voorkomen, delen wij in dit artikel graag een aantal tips met je! Doe er dus je voordeel mee!

Vooronderzoek

Voordat je een auto gaat kopen, is het goed om eerst vooronderzoek te doen. Er is een enorm groot aanbod aan automerken en modellen, dus het is goed als je een beetje weet waar je naar op zoek bent en waar een auto aan moet voldoen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het verbruik van de auto en of deze op benzine of diesel rijdt. Maar bijvoorbeeld ook over welke voorzieningen de auto moet beschikken, zoals een airco of cruise control.

Kijk of alle onderdelen heel en compleet zijn

Dit punt is vooral belangrijk bij een tweedehandsauto. Hier kan het nog wel eens voorkomen dat er onderdelen missen of kapot zijn, daarom is het goed om dit eerst te controleren voordat je een auto koopt. Controleer hierbij ook of het interieur niet beschadigd is en of er automatten in liggen. Liggen deze er niet in? Dan zul je deze zelf erbij moeten kopen. Let er hierbij wel op dat voor elk type auto weer andere automatten beschikbaar zijn. Zo heeft het merk Volkswagen bijvoorbeeld speciale Volkswagen Caddy automatten. Hiernaast kun je ook universele online automatten kopen.  

Testrit

Hiernaast is een testrit erg belangrijk. Zo kom je er achter of een auto voldoet aan je verwachtingen en of deze goed rijdt. Sommige dingen kun je niet met het blote oog zien, dus eventuele defecten kun je ook ontdekken tijdens het rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *